͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
Is this email not displaying correctly? View it in your browser.
Image description

Nieuwsbrief Stichting CTIW

- maart 2024

Het kan zijn dat deze nieuwsbrief niet goed naar voren komt in je Inbox, daarom raden we je aan om deze nieuwsbrief te lezen in je browser door te klikken op de link bovenaan deze email: Is this email not displaying correctly? View it in your browser.

Hierbij de eerste nieuwsbrief van 2024. We kijken met veel enthousiasme uit naar een nieuw jaar waarbij we de projecten verder mogen opzetten en uitbreiden.Mark en Petra hebben een dochtertje gekregen, ze heet Salome Kimberly Ed-Orta Addo en is geboren op 22 oktober 2023. De bevalling is goed verlopen, ook al heeft Salome in november 10 dagen in het ziekenhuis gelegen vanwege een bacteriële infectie. Het gaat gelukkig weer helemaal goed met haar, en na het aanpassen van de nieuwe dynamiek binnen het gezin, zijn Mark en Petra weer volop op de been voor de projecten in Ghana.Afgelopen weekend is ook de container vol hulpgoederen aangekomen in Ghana en hebben ze alle spullen uit de container kunnen laden. De meubels en andere spullen zullen terug in elkaar geschroefd worden en waar nodig eerst opgeknapt worden.We willen specifiek om hulp vragen voor Jared, die nog een aantal operaties moet ondergaan nadat hij in 2021 overgoten is door inbrekers met een bijtend zuur. Ook is er een stukje over het verzamelen van oude telefoons voor Ghana.We vertellen in deze nieuwsbrief iets meer over het project Children In Worship TV. Ook zijn we op zoek naar mensen die het leuk zouden vinden om hun ervaring en kennis te delen en mee zouden willen denken hoe het Maatschappelijk Werk en Welzijn Centrum het beste opgezet kan worden.

Hulpgoederen Project Ghana

Image description
Image description
Image description

In november en december is er in Harderwijk erg hard gewerkt aan het inladen van de voorlopig laatste container vol hulpgoederen voor Ghana. Er is veel werk verricht en er was ook een zekere tijdsdruk, aangezien we niet langer konden blijven in de huidige opslaglocatie.We willen iedereen hartelijk bedanken voor de rol die ze gespeeld hebben door ons in deze periode te helpen met het inladen van de container, maar ook diegenen die items gegeven hebben. We bedanken hierbij ook de kringloopwinkels en scholen die spullen aan ons gedoneerd hebben, en natuurlijk iedereen die financieel iets voor dit project betekend heeft en ervoor gezorgd hebben dat we het verschepen en alle bijkomende kosten hebben kunnen betalen.De container is dit weekend aangekomen in Ghana. Eerst moeten alle school meubels en andere spullen weer in elkaar geschroefd of gezet worden. Ook zullen bepaalde donaties eerst opgeknapt worden vóór gebruik, zoals bepaalde meubels, fietsen, etc. Vervolgens zullen de goederen een goede bestemming krijgen.

Image description
Image description

Jared - één van onze jongeren - is overgoten met bijtend zuur door inbrekersWe willen we graag aandacht vragen voor Jared (één van de jongeren die vorig jaar bij ons een werk-leer traject gestart is) en het ongeluk die hij gehad heeft, waarbij hij met bijtend zuur overgoten is door inbrekers.In onderstaande video kan je meer horen over zijn verhaal, en wat hem overkomen is.Video via YouTube: https:// youtu.be/gjmzVCMubYA

Financiële bijdrages voor de operaties die hij nog moet ondergaan, kunnen overgemaakt worden naar NL40INGB0008125669 tnv Stichting CTIW, er is nog ongeveer 1100 EUR nodig.

Image description

Telefoon actie

Image description

We zijn op zoek naar gebruikte telefoons die we kunnen gebruiken voor verschillende personen binnen ons lokale team in Ghana. Telefoons zijn relatief duur in Ghana,  daarom gaan mensen vaak voor telefoons van inferieure kwaliteit, waardoor telefoons vaak snel kapot gaan. Een tweedehands telefoon uit Nederland gaat in deze gevallen vaak langer mee dan goedkope telefoons die je in Ghana kan kopen.We zijn op zoek naar gebruikte telefoons voor onze vrijwilligers en stagaires in het administratie-team, project coördinators, maar ook voor de jongeren die in het trainingscentrum een werk-leer traject volgen.Heb jij thuis nog een oude telefoon liggen die je niet meer gebruikt? Overweeg dan om deze te doneren. We kijken ernaar uit om van je te horen.

Opzetten van het Maatschappelijk Werk en Welzijn Centrum

De bouw van het Maatschappelijk Werk en Welzijn Centrum gaat stapje voor stapje verder, enwe kijken er naar uit om te kunnen beginnen met het begeleiden en coachen van tieners en jongeren (lees meer over dit project op onze website of in onze vorige nieuwsbrief).Zou jij graag mee willen denken hoe het project van het Maatschappelijk Werk en Welzijn Centrum het beste uitgevoerd en opgezet zou kunnen worden in Ghana?We nodigen je van harte uit om vrijblijvend met ons contact op te nemen en je visie, gedachten, ervaring en kennis met ons te delen. De verwachtingen zijn vrijblijvend en het zou gaan om een aantal gesprekken om ideeën uit te wisselen. We zouden graag met mensen in gesprek gaan door onze huidige plannen/ visie te delen, en van een aantal personen feedback te krijgen, zodat we tot een uitgeschreven meerjaren project-plan kunnen komen.

Image description
Image description
Image description
Image description
Image description
Image description

Children In Worship TV

De afgelopen jaren waren er op de Ghanese nationale televisie afleveringen te zien van Children in Worship TV, geproduceerd door de CTIW Foundation. Dit project ligt op dit moment stil vanwege gebrek aan de juiste opname apparatuur en voldoende financieën, maar hopen later dit jaar weer van start te kunnen gaan.De televisieprogramma’s met een christelijke grondslag moedigen kinderen en jongeren aan en geven hoop en vertrouwen in tijden van moeilijkheden en lastige situaties, en heeft een focus op de boodschap van Gods onvoorwaardelijke liefde.Het programma behandelt onderwerpen als eerlijkheid, integriteit, naastenliefde,oprechtheid, tolerantie, conflictbeheersing, geduld, wederzijds respect, enz.en moedigt kinderen, tieners en hun families aan om dingen als hebzucht, ontrouw, bedrog, misdaad, egoïsme en corruptie te vermijden.

Image description
Image description
Image description

Het programma omvat verschillende secties, zoals discussiepanels, muziek, dans en drama, lezingen, educatieve spellen en introduceert op een leuke manier verschillende onderwerpen aan de kijkers.Naast de dagen dat er gewerkt wordt aan de opnames,  worden er  trainings- en onderwijsworkshops georganiseerd om zo in groepjes kinderen, tieners en hun gezinnen te coachen en te begeleiden. Social Media

Volg jij ons al via social media om op de hoogte te blijven?Hier delen we regelmatig leuke verhalen, de laatste nieuwtjes, filmpjes en andere updates! 

Dank- en gebedspuntenZouden jullie de volgende punten willen meenemen in gebed?  • Dat het team in Ghana verder versterkt mag worden met de juiste personen (administratie, projectmanagement en leiding). Er hebben wat veranderingen plaats gevonden waardoor we op zoek naar nieuwe personen die ons lokale team kunnen versterken;
  • Dat de bouw van het Maatschappelijk Werk en Welzijn Centrum verder voorspoedig mag verlopen. Daarnaast is het ons gebed dat de visie voor het Centrum verder goed op papier mag komen, en de juiste voorbereidingen getroffen kunnen worden om straks de juiste hulpverlening aan te bieden.
  • Dat we voldoende fondsen mogen ontvangen voor de operaties die nodig zijn voor Jared (zie hierboven), zodat hij op de korte termijn de nodige operaties kan ondergaan.

Onze vorige nieuwsbrief gemist? Klik hier

Wil je onze nieuwsbrief in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in via deze link.

Giften en bijdragen kunnen overgemaakt worden naar: 

NL40INGB0008125669 tnv Stichting CTIWwww.stichtingctiw.nl

[email protected]

06 10535782

If you want to unsubscribe, click here.
Sender.net