No pots veure bé el correu? Obre'l al navegador.

A C T I V I T A T S

A R T I C L E S


DIÀLEGS AMB MARIÀ CORBÍ SOBRE LA MORT

a càrrec de Montse Macau

i Joan Puigpiqué

Dimecres, 28 de febrer de 2024, d19:00 a 20:15h. Presencial i online

La mort és un tema que ens desconcerta i sovint ens genera neguit. Marià Corbí no ha deixat d’aprofundir-hi, i les seves reflexions sobre la mort ens poden ajudar a saber-la afrontar. En aquest seminari, parlarem amb ell a partir d’una selecció dels seus escrits sobre aquesta qüestió.

Informació i inscripcions

A R T I C L E S


MATINAL 

AMB MARIÀ CORBÍ

2 de març de 2024, de 10:00 a 13:30h. Presencial. Dinar opcional (previ avís).

Què diuen les coses? Continuarem meditant en què diuen les coses, perquè en les noves societats no hi haurà altra forma d’espiritualitat que bolcar-se a les coses. No tenim res més a fer en aquesta meravellosa terra, en aquest petit i preciós planeta, cap altra tasca per acomplir fora de viure per reconèixer el misteri que ens envolta, que és la dimensió absoluta de la realitat, la realitat de la realitat. D'aquest misteri, és del que ens parlen les coses.

Al llarg del matí de dissabte, treballarem aquesta proposta de Marià Corbí presentada per ell mateix. El matí començarà amb una estona de silenci seguida, de la presentació del tema i d’una estona llarga de silenci-meditació. Acabarà amb els comentaris i preguntes dels assistents. Aquestes matinals es faran a l’espai Martí Codolar (Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 15, Barcelona).

Informació i inscripcions

A R T I C L E S


SÈNECA, 

CARTAS A LUCILIO 

a càrrec de Marta Granés

Els dimecres 13 i 20 de març de 2024, d19:00 a 20:30h. Presencial i online

En aquesta lectura comentada ens detindrem en algunes de les cartes de Séneca al seu deixeble Lucilio en les que ens parla sobre la conveniència d’una relació d’equilibri amb la naturalesa, de la importància del què fer quotidià, sobre el cultiu de l’amistat. Les extraurem del llibre Séneca “Cartas a Lucilio” Epístolas Escogidas de 2022 de l’editorial Ariel, uns dels seus escrits més celebrats que malgrat el temps que ens separa d’ells, continuen sent significatius per a nosaltres.

Informació i inscripcions

A R T I C L E S


CIBERNÈTICA I QUALITAT HUMANA 

a càrrec de Francesc Torradeflot i Jose Manuel Bobadilla

Els dimarts 12 i 19 de març de 2024, d18:00 a 20:00h. Presencial i online

Necessitem un contrapès qualitatiu per conviure amb la tecnocienciència. Les societats del coneixement estan desplegant tot un engranatge cibernètic que transforma el nostre món en dades i algoritmes manegats des de les intel·ligències artificials. En aquest seminari ens preguntarem com fer que aquest engranatge cibernètic estigui al servei de la qualitat de vida i si la qualitat humana i la qualitat humana profunda, com espiritualitat de l’acció desinteressada, poden ajudar a aquesta reorientació.

Informació i inscripcions

A R T I C L E S

A R T I C L E S


Girar-nos cap a les coses com a forma d’espiritualitat per a societats de creació i innovació continuada 

Marià Corbí

Si a les societats de coneixement no podem passar per la creença, per tal de poder cultivar la dimensió absoluta i la qualitat humana profunda no ens queda més remei que mirar cap a la realitat. Girar-nos cap a les coses simplement per veure i sentir la doble dimensió de la realitat i la dimensió absoluta.

Llegir l'article

A R T I C L E S


Escrits sobre girar-nos cap a les coses

Marià Corbí

"No tenemos nada que hacer en esta hermosa Tierra, en este pequeño y maravilloso planeta; no tenemos otra tarea que cumplir que vivir para reconocer toda la maravilla que nos rodea. Vivimos para tener la posibilidad de reconocer. Reconocer es testificar que hemos visto y sentido lo que está frente a nosotros. Reconocer es decirle a todo que hemos advertido su presencia, que hemos visto su esplendor, su belleza, su inmensidad y que nos hemos maravillado de su existencia y la hemos amado. Ese es nuestro destino."

Llegir l'article

A R T I C L E S


Walt Whitman, poemes

Walter «Walt» Whitman va ser un poeta, infermer voluntari, assagista, periodista i humanista estatunidenc. El seu treball s'inscriu en la transició entre el transcendentalisme i el realisme filosòfic, incorporant ambdós moviments a la seva obra. Presentem dos textos d'aquest poeta que expressen de manera esplèndida el retorn cap a les coses.

Llegir l'article

A R T I C L E S

La mirada tècnica 

i la mirada lliure 

de formes en les formes

Jose Manuel Bobadilla

Som un animal amb un doble accés a la realitat. Un accés relatiu a les necessitats humanes dominat per les formes i un altre de no relatiu a les necessitats humanes i no condicionat per les formes. Un dels nostres principals sentits, com a animals depredadors que som, és la mirada. Mirar el món és una manera de sentir el món i, per tant, depenent de com el mirem, el nostre sentir hi estarà condicionat. Mirem el món des d'un llenguatge concret i actualment el llenguatge que dona forma a la nostra mirada és el llenguatge abstracte de les ciències i les tecnologies.

Llegir l'article

Copyright © CETR 2023 All rights reserved.

CETR. Centre d'Estudi de les Tradicions de Saviesa
Carrer Rocafort, 234, local (Jardins Montserrat), 08029 Barcelona
Adreça electrònica: [email protected]

Telèfon: 93 410 77 07
Horari: de 16:30h a 20:30h,
de dilluns a divendres

Si vols cancel·lar la subscripció, fes clic aquí.
Sender.net