͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
No pots veure bé el correu? Obre'l al navegador.

A C T I V I T A T S

A R T I C L E S


L’ACCIÓ DE LA QUALITAT:

COM ACTUAR SENSE ACTUAR

a càrrec de Francesc Torradeflot

Els dimarts 7, 14, 21, 28 de maig de 2024, d19:00 a 20:30h. Presencial i online

Al llarg de les quatre sessions d'aquest seminari, veurem de quina manera les savieses de les tradicions espirituals mostren el camí de l’acció com un camí de plenitud espiritual. Una sèrie de elements transversals dibuixen una acció desinteressada i revolucionària no sotmesa als interessos d’ideologies ni d’institucions religioses, una acció d’indagació, comunicació profunda i servei universal.

Informació i inscripcions

A R T I C L E S


MATINAL AMB MARIÀ CORBÍ 

Com viure en i des del sentir profund?

25 de maig de 2024, de 10:00 a 13:30h. Presencial. Dinar opcional (previ avís)

La capacitat de sentir humana disposa de dos registres. A un primer nivell, és un sistema de senyals al servei de l'ego, per orientar la vida, sobreviure, reaccionar i operar al medi. En la seva profunditat, és la possibilitat de commoció del vivent davant de la immensitat dels mons. Viure en el sentir profund és envair el sentir egocèntric de generositat, és viure en l'agraïment, la unitat, la veneració...

Al llarg del matí de dissabte, treballarem aquesta proposta de Marià Corbí presentada per ell mateix. El matí començarà amb una estona de silenci seguida, de la presentació del tema (text: Viure en el sentir profund) i d’una estona llarga de silenci-meditació. Acabarà amb els comentaris i preguntes dels assistents. On? A l’espai Martí Codolar (Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 15, Barcelona).

Informació i inscripcions

A R T I C L E S


CAP DE SETMANA


"AIXÒ ÉS BRAHMAN 

I AIXÒ ETS TU"

a càrrec de Marta Granés

i Montse Cucarull

4 i 5 de maig de 2024, a Sant Martí de Sesgaioles. Cal inscriure's abans del 28 d'abril.

Durant el cap de setmana treballarem algunes afirmacions de Sankara (Índia, s.VIII), de l’obra Viveka Suda Mani (o “La joia suprema del discerniment”), afirmacions com:

Allò que és inabastable pels sentits;

Allò que la ment no arriba a comprendre;

Allò que es troba més enllà del pensament,

Això és Braman, i Això ets tu.

Informació i inscripcions

R E C O M A N E M

A R T I C L E S


DIADA DE SANT JORDI


Imhotep i el faraó

al Museu Egipci

Us recomanem aquest llibre de Teresa Guardans, per conèixer el món egipci de fa 5.000 anys, comprendre com hem arribat fins aquí, i assaborir el valor del treball en equip i la importància de fer-se preguntes (sense desanimar-se!), perquè... “La terra guarda memòria de tots els que hi han viscut… i podem aprendre a escoltar-la!”.

El trobareu al Museu Egipci, a CETR, i a Lale.cat. Podeu trobar la Guia de lectura i més recursos a otsiera.com

Més informació

A R T I C L E S


NOVETAT EDITORIAL


Cultura de Pau. El llegat

de Jaume Botey i Vallès

Us recomanem aquest llibre que recull el llegat de Jaume Botey Vallès (Barcelona, 1940- Hospitalet de Llobregat, 2018). 

En Jaume impulsà multitud d’iniciatives en els àmbits de la reivindicació veïnal, de la política, de la cultura, del coneixement, de la solidaritat, de la cultura de pau...

Va dedicar també molts esforços a la cooperació internacional i a la lluita contra les injustícies del Tercer Món, en especial les guerres injustes que provoquen misèries endèmiques als països pobres i a la seva gent. 

A Cetr vam tenir la sort de poder comptar amb la seva col·laboració al Consell Assessor del Centre. Creiem, doncs, que aquest llibre ens ofereix una molt bona oportunitat de conèixer la seva àmplia trajectòria. El trobareu properament en aquest enllaç.

A R T I C L E S


DOCUMENTAL


La red antisocial: 

de los memes al kaos

Us recomanem aquest documental, dirigit per Giorgio Angelini i Arthur Jones, que explora els orígens de 4chan (una web anglesa en la qual es pot publicar de manera totalment anònima) i la seva transformació gradual des d'una plataforma aparentment inofensiva d'expressió lliure fins a convertir-se en un nínxol tòxic. En aquest lloc web anònim, les bromes pesades i l'anonimat absolut van donar lloc a un terreny fèrtil per a l'assetjament, les ideologies extremistes i les campanyes de desinformació massiva.

Aquest documental està disponible a Netflix.

Veure el tràiler

A R T I C L E S


NOVETAT EDITORIAL


Decidido

"En certs moments podem tenir la sensació d'elecció, de múltiples possibilitats de futur. Tot i això, l'elecció presa és el resultat de tot el que ha passat abans, del tipus de persona que has acabat sent per totes les circumstàncies que t'han envoltat".

No hi ha base per defensar el lliure albir, segons Robert Sapolsky (Nova York, 1957), professor de Ciències Biològiques i Neurologia de la Universitat de Stanford i un dels majors experts i divulgadors del comportament humà a nivell mundial, que en el seu darrer llibre Decidido (Capitán Swing, 2024), vol posar al lector davant un cúmul d'evidències sobre la nostra absoluta incapacitat per decidir en llibertat. Un llibre que no deixa indiferent tot despertant molts interrogants ¿què és doncs el subjecte? ¿hi ha alguna possibilitat de ser lliures del passat i d’allò que ens envolta? ¿s’oblida l’autor de la flexibilitat que podem gaudir quan ens situem en la dimensió no relacionada amb la nostra contingència? Us proposem també una entrevista amb l'autor en la que podem tastar el seu plantejament.

Llegir l'entrevista

Copyright © CETR 2023 All rights reserved.

CETR. Centre d'Estudi de les Tradicions de Saviesa
Carrer Rocafort, 234, local (Jardins Montserrat), 08029 Barcelona
Adreça electrònica: [email protected]

Telèfon: 93 410 77 07
Horari: de 16:30h a 20:30h,
de dilluns a divendres

Si vols cancel·lar la subscripció, fes clic aquí.
Sender.net