No pots veure bé el correu? Obre'l al navegador.

N O T Í C I E S

A R T I C L E S

NOVETAT EDITORIAL

Las figuras de la dimensión absoluta. Principios de Epistemología Axiológica 9

de Marià Corbí

La preocupació de l'autor, com ja ha mostrat en els anteriors volums de la col·lecció, és la recerca dels sistemes axiològics que corresponguin a les societats de coneixement. L' èxit d'aquest nou tipus de societats dependrà directament de la construcció de sistemes axiològics adequats a les noves formes de sobreviure. De no encertar en aquesta construcció, les societats de coneixement poden arribar a no ser possibles i danyoses.

Més informació

A C T I V I T A T S

A R T I C L E S


DIÀLEGS AMB MARIÀ CORBÍ SOBRE LA MORT

a càrrec de Montse Macau

i Joan Puigpiqué

Els dimecres 24 de gener i 28 de febrer de 2024, d19:00 a 20:15h. Presencial i online

La mort és un tema que ens desconcerta i sovint ens genera neguit. Marià Corbí no ha deixat d’aprofundir-hi, i les seves reflexions sobre la mort ens poden ajudar a saber-la afrontar. En aquest seminari, parlarem amb ell a partir d’una selecció dels seus escrits sobre aquesta qüestió.

Informació i inscripcions

A R T I C L E S


Lectura participativa 

del llibre “Hacia una espiritualidad laica“ 

de Marià Corbí

Els tercers dilluns de cada mes, des del 22 de gener fins el 17 de juny del 2024, de 16:00 a 18:00 h. (hora espanyola).

Modalitat online.

Aquesta obra ens permet entendre els canvis culturals que estem patint causats per la progressiva implantació d’una nova forma de viure: haver d’estar creant nova ciència i tecnologia, nous productes i serveis de manera accelerada. I mostra la seva repercussió sobre la manera, radicalment diferent, d’entendre i viure l’espiritualitat en la nova societat. Ens farà plantejar-nos els trets del seu cultiu a dia d’avui a partir de les condicions pròpies d’aquesta societat. És, potser, l’obra que fa comprendre millor la perspectiva del pensament de Marià Corbí.

Informació i inscripcions

A R T I C L E S


IDS-ICS UN RECURS PER A LA QUALITAT HUMANA

a càrrec de Marta Granés

Els dimecres 7, 14, 21 de febrer de 2024, d19:00 a 20:30h. Presencial i online

La història de la saviesa humana ens mostra un seguit d’actituds que són un procediment per cultivar la qualitat humana. Són l’Interès incondicional per la realitat (I), el Distanciament de l’egocentració (D), el Silenciament dels propis criteris de valor, d’interpretació i d’acció (S), la Indagació del que són les realitats que va lligada a la Comunicació amb d’altres (C) i a l’esperit de Servei (S).

En aquest seminari, treballarem la doble tríada a partir del que trobem en els escrits de Marià Corbí.

Informació i inscripcions

A R T I C L E S

A R T I C L E S


Necessitat d'un nou humanisme

Marià Corbí

El món per a nosaltres té una doble dimensió i una única realitat: la dimensió absoluta del que és real, el misteri immens dels mons.

Aquest doble accés, que ens constitueix com a humans, exigeix un nou humanisme que es diferenciï de l'humanisme renaixentista i d'humanisme generat per la il·lustració.

Aquestes dues maneres d'humanisme responen a dues antropologies diferents: l'antropologia que interpreta l'humà com una composició de cos i esperit, i l'antropologia que interpreta l'humà com a ésser racional.

Llegir l'article

A R T I C L E S


Habitar una pintura

Chantal Maillard

Una pintura que es pot habitar és una pintura viva. Però, com situar-se per fer-la habitable? Com fer perquè, un cop acabada, pugui continuar despertant, en qui la contempli, l'esperit-buf que va alenar en allò viu? Com es pot pintar un poema que suggereixi l'experiència d'un instant? Com fer per convertir-se en mitjà capaç de transmetre aquest ressò?

Llegir l'article

R E C O M A N E M

A R T I C L E S


Conferència

Quan la realitat 

es fa transparent

Us recomanem la conferència que va donar Teresa Guardans el desembre passat, a les I Jornades d’espiritualitat i mística, organitzades per AUDIR al Centre de Lectura de Reus.

Escoltar la conferència

A R T I C L E S


Lectura

Meditaciones cósmicas

Us recomanem l’obra Meditaciones cósmicas de Hubert Reeves (Alianza Editorial, 2019) que ofereix un seguit de reflexions d’aquest astrofísic, investigador i divulgador científic, sobre interrogants que se li presenten i que considera que són universals. Afirma que “Entre els dogmes religiosos i les certeses atees, hi ha espai per les espiritualitats interrogadores”. També dialoga amb altres autors com Galileu, Goethe, Einstein, Rilke, Oppenheimer...

Llegir més

Copyright © CETR 2023 All rights reserved.

CETR. Centre d'Estudi de les Tradicions de Saviesa
Carrer Rocafort, 234, local (Jardins Montserrat), 08029 Barcelona
Adreça electrònica: [email protected]

Telèfon: 93 410 77 07
Horari: de 16:30h a 20:30h,
de dilluns a divendres

Si vols cancel·lar la subscripció, fes clic aquí.
Sender.net