Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Image description

Samen Dordt Nieuws I Zomer 2023

Samen Dordt Nieuws is de digitale nieuwsbrief van de stichting Samen Dordt – een diaconale netwerkorganisatie gericht op het bieden van praktische hulp, het creëren van een sociaal vangnet en het verlenen van preventieve zorg.


Met deze nieuwsbrief geven wij informatie over hulpinitiatieven binnen onze stad. Dit kan gaan om nieuws of activiteiten van onze eigen kernteams of aangesloten kerken, maar ook relevante berichten van andere organisaties of de gemeente Dordrecht.
Jouw initiatief ook terugzien in de nieuwsbrief?
Stuur dan een berichtje naar [email protected].Veel leesplezier en inspiratie!
Samen met jou en iedere Dordtenaar zetten we ons in voor de bloei van de stad.

Image description

Nieuws uit de organisatie

De vakantieperiode loopt langzamerhand ten einde en dat merk je ook in de aard van de overleggen. Na terugkijken, evalueren, afronden en verantwoorden is er nu weer volop ruimte om vooruit te kijken en nieuwe plannen te maken.
In de volgende nieuwsbrief praten we u hierover bij. Verder hebben we deze zomer een nieuwe coördinator voor de Rustplek kunnen aannemen, Lonneke van de Laan, waar we heel dankbaar voor zijn.En we hebben de jaardocumenten kunnen afronden. Het jaarverslag 2022 is in een heel nieuw jasje gestoken en echt een document geworden waar we trots op zijn. Naast de cijfers spelen beelden en ervaringsverhalen een belangrijke rol om over te brengen wat we als organisatie hebben gedaan en vooral ook wat ons drijft: een helper zijn voor wie geen helper heeft. Het is daarmee een heel toegankelijk en uitnodigend document geworden. Van harte aanbevolen.

jaarverslag Samen Dordt 2022
ga naar website Samen Dordt

Image description

Tour d'Orange op 16 september

Sponsor jij al een deelnemer?

Op zaterdag 16 september komen verschillende teamleden van Samen Dordt in actie tijdens de Tour d’Orange van Youth for Christ. Het Team Dordrecht hoopt in totaal € 5.000 op te halen voor het werk van Jong Dordt (Samen Dordt) en Staartlicht (Missie Dordt) in onze stad. Help jij ook mee om dit streefbedrag te halen?

>>lees meer

Image description
ga naar website Jong Dordt

Image description

Nieuwe coördinator De Rustplek

Kennismaken met Lonneke van der Laan

Per 1 augustus is er een nieuwe coördinator in dienst gekomen bij Samen Dordt om het initiatief De Rustplek te ondersteunen. Lonneke volgt Elza Hogendoorn op als coördinator van De Rustplek. Elza blijft nog wel betrokken als vrijwilliger bij De Rustplek en zal zich met name op de communicatie gaan richten.

>>lees meer

Image description
Image description
ga naar website De Rustplek

Image description

HipHelpt op bezoek bij Sociale Dienst Drechtsteden

Leuk stukje over ons initiatief in de WMO nieuwsbrief

Eerder dit jaar waren de verschillende afdelingen van HipHelpt in onze regio uitgenodigd bij de Sociale Dienst Drechtsteden om het initiatief te presenteren op een personeelsbijeenkomst, zodat de medewerkers van de Sociale Dienst goed op de hoogte zouden zijn van de mogelijkheden in de verschillende Drechtstedengemeenten. Dit resulteerde onder andere in een leuk stukje over HipHelpt in WMO nieuwsbrief van deze zomer.
>>lees meer 

Image description
ga naar website HipHelpt

Image description

Nieuws van Dagelijks Brood

Dankbaarheid voor inzet vrijwilligers

Afgelopen periode kwamen de vrijwilligers en kernteam van Dagelijks Brood bij elkaar op een bijeenkomst samen met de maatschappelijke partners. Het kernteam kijkt met dankbaarheid terug op een bijzonder samenzijn.

>>lees verder


Prinsjesdagontbijt ‘de kloof overbruggen’

Van harte aanbevolen!

Ook dit jaar wordt er weer een Prinsjesdagontbijt georganiseerd in Dordrecht. Het ontbijt is een laagdrempelig en inspirerend moment van ontmoeten en vindt plaats op dinsdag 19 september 2023 van 7.00-9.00 uur in het gebouw van EG Jozua (Sikkelstraat 2).

>>lees meer

Image description

Training ‘Gastvrijheid’ voor vrijwilligers

Meld je gratis aan!

Op woensdagavond 20 september wordt opnieuw de training ‘Gastvrijheid’ aangeboden door Inzet078. De training is gratis toegankelijk voor alle vrijwilligers in Dordrecht. Dus ben je actief voor een van de buurtinitiatieven of help je als vrijwilliger in de kerk? Je bent van harte welkom om mee te doen.

>>lees meer

Image description

Hartelijk welkom op deze bijzondere expositie!

Image description
Samen Dordt financieel steunen

Samen Dordt zet zich in voor kwetsbare stadsgenoten. Met jouw donatie help je ons om het diaconale werk in de stad mogelijk te maken.

Graag nodigen we je uit om ook financieel bij te dragen aan onze gezamenlijke missie. Meegeven is heel eenvoudig. Hieronder noemen we de mogelijkheden. Wil je bijdragen aan een specifiek project? Vermeld dit dan in de omschrijving.

Wij geloven in duurzaam herstel van relaties
en een hoopvolle toekomst voor iedere Dordtenaar

1. Geef een machtiging voor automatische incasso op onze donatiepagina
2. Klik hier en betaal makkelijk en snel via iDEAL (Mollie Payments)
3. Maak je gift over naar IBAN NL16RABO0362598959 t.n.v. Samen Dordt


ga naar onze donatie pagina
Image description

Colofon


Algemeen
E-mail: [email protected]
Telefoon: 078-2001078

IBAN
NL 16 RABO 0362 5989 59
Stichting Samen Dordt

Klik hier om je uit te schrijven.
Sender.net