Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Image description

Samen Dordt Nieuws I mei 2023

Samen Dordt Nieuws is de digitale nieuwsbrief van de stichting Samen Dordt – een diaconale netwerkorganisatie gericht op het bieden van praktische hulp, het creëren van een sociaal vangnet en het verlenen van preventieve zorg.


Met deze nieuwsbrief geven wij informatie over hulpinitiatieven binnen onze stad. Dit kan gaan om nieuws of activiteiten van onze eigen kernteams of aangesloten kerken, maar ook relevante berichten van andere organisaties of de gemeente Dordrecht.
Jouw initiatief ook terugzien in de nieuwsbrief?
Stuur dan een berichtje naar [email protected].Veel leesplezier en inspiratie!
Samen met jou en iedere Dordtenaar zetten we ons in voor de bloei van de stad.

Image description

Nieuws uit de organisatie

Diverse vacatures binnen Samen DordtNu het stof van alle verantwoordingsverslagen wat is neergedaald is het tijd om vooruit te kijken naar de toekomst. Volgende maand hopen we met beide stuurgroepen van Missie Dordt en Samen Dordt en de Raad van Toezicht om de tafel te gaan voor een strategische sessie. Ongetwijfeld gaat het dan over de buurtgerichte beweging: van een verre vrijwilliger naar een goede buur.Er staan binnen Samen Dordt verschillende vrijwilligersvacatures open en ook zoeken we nog een betaalde kracht. Het is in deze tijd lastig om mensen te vinden die zich structureel kunnen inzetten. Daarom willen we meer en meer in gaan zetten op nabuurschap: omzien naar anderen in je eigen straat. Voor velen al vanzelfsprekend. Concreet gaan we aan de slag met het programma lokaal samenspel onder de noemer 'Niemand alleen', waarbij we ons netwerk willen inzetten om ondersteuning te zoeken voor Dordtenaren die niemand meer hebben. Alleen al de wetenschap dat er buren zijn die in de gaten houden of bij jou de gordijnen open gaan, kan een enorme steun zijn. Wellicht dat we bij jou aankloppen met de vraag of je samen met twee buurtgenoten een beetje wilt letten op de buurman of buurvrouw van 'dat huis op de hoek'. Binnenkort worden de contactpersonen van de kerken benaderd met meer informatie over het project en een verzoek om als kerk aan te haken. Samen kunnen we ervoor zorgen dat niemand er in onze straat alleen voor staat.

Al onze vacatures zijn te vinden op samendordt.nl/vacatures

Image description

Samen Dordt op de informatiemarkt voor vrijwilligerswerk van Inzet078

ga naar website Samen Dordt


Image description
Gezocht: Vrijwilligers Papiercafé

Meld je nu aan als vrijwilliger voor het buurtloketKun je snel dingen opzoeken en goed brieven lezen? Wil jij anderen helpen wegwijs te maken? Kan je goed luisteren, om erachter te komen waar je iemand mee kunt helpen? Help dan mee met het opstarten van de Papier cafés.In Dordrecht zijn veel kerken die hun deuren open zetten voor een open inloop. Op een aantal van die plekken komen buurtbewoners met praktische vragen over bijvoorbeeld geldzaken of lastige post. Vaak gaat het ook om mensen die Nederlands een moeilijke taal vinden of niet zo handig zijn met computers.

We willen daarom verspreid over Dordrecht op diverse tijden een loketfunctie openen, ook wel papiercafé genoemd. Buurtbewoners kunnen dan informatie krijgen hoe en waar ze verder geholpen kunnen worden. Soms help je ook met een aanvraag of met het inloggen op bepaalde sites.Iets voor jou? Neem voor meer informatie contact op met Eelko Kooistra,  06-12904386 of via mail [email protected] 


>> Lees meer

ga naar website Vindplaatsen

Image description

Contactavond vrijwilligers HipHelpt

Kom jij ook?Op donderdag 22 juni organiseert HipHelpt een contactavond voor alle vrijwilligers van het initiatief. Een gezellig samenzijn, met verhalen uit de praktijk en uitwisselen van tips om hulpvragen aan te pakken. Meld je nu aan!Het is de bedoeling om ervaringen te delen en te inventariseren waar vrijwilligers tegenaan lopen bij de hulpvragen. Welke tips hebben vrijwilligers voor elkaar? En wat verwachten vrijwilligers van ons als HipHelpt Dordrecht? Wat kunnen wij veranderen of aanpassen?

Concrete casussen mogen van tevoren al via de mail worden ingestuurd, dan zorgen we dat deze besproken worden op de avond.

Alle vrijwilligers zijn van harte uitgenodigd voor de contactavond op donderdag 22 juni om 19.30u in de Wijnstok te Dubbeldam. We horen graag of je aanwezig bent. Aanmelden kan via een mail aan: [email protected]Image description

Vacature matchingsteam

Kom jij ons team versterken?HipHelpt zoekt met spoed twee nieuwe vrijwilligers voor het matchingsteam. Ben jij enthousiast over het werk van HipHelpt en wil je helpen de hulpvragen aan de juiste hulpbieder te koppelen? Dan is deze vrijwilligersfunctie iets voor jou! We hebben echt hard mensen nodig om het huidige team te ontlasten. Dus ook als je twijfelt, neem even contact op met Jennifer via [email protected] of 06-18139674, dan kan ze je alles vertellen over wat het werk inhoudt.>> Lees meer

ga naar website HipHelpt

Image description

Werkgroep Dagelijks Brood serveert lunches

In de wijk centrum is Dagelijks Brood een pilot gestart met gezamenlijke lunches in de Kruiskerk. Om de week op zaterdagmiddag wordt er voor 25 deelnemers een gezonde lunch geserveerd.

Het experiment van Dagelijks Brood loopt tot aan de zomervakantie. Lunches worden geserveerd in de Europazaal van de Baptistengemeenten aan de Vrieseweg 64. Er doet een groep van 25 mensen mee. Dat zijn moeders van een facebookgroep die wel een steuntje kunnen gebruiken en mensen van onze Dagelijks Broodgroep. Opgeven is verplicht.

De lunch wordt samengesteld met producten die overblijven in de supermarkten. Regelmatig krijgen we veel meer dan we via boodschappenpakketten kunnen uitdelen. Op deze manier bieden we mensen niet alleen een gezonde maaltijd, maar ook een warme ontmoeting en persoonlijke aandacht. Dat is vaak nog belangrijker voor onze deelnemers dan de gratis boodschappen die ze meekrijgen.

Als de lunches een succes blijken, gaan we vanaf september verder.

Zou je ook graag naar de lunches willen komen? Mail voor meer informatie naar [email protected]

ga naar website van Dagelijks Brood

Image description

Nieuwsbrief Broodnodig

Op de hoogte blijven? Meld je aan!Enkele keren per jaar verzorgt het kernteam van Broodnodig een eigen nieuwsbrief om de vrijwilligers en sympathisanten op de hoogte te houden van het werk binnen het initiatief. Deze week verscheen de laatste versie.Download hier de nieuwsbrief van Broodnodig.De nieuwsbrief in je mailbox ontvangen? Meld je aan via [email protected]

ga naar website Broodnodig

Image description

Youth for Christ fietsevent

Inschrijving is geopendOp 12 september is er het jaarlijkse Youth for Christ fietsevent. Op tal van plaatsen in Nederland wordt gefietst voor het jongerenwerk. Ook in Dordrecht start een team. Doe jij mee?n Dordrecht fietsen we dit jaar voor twee lokale projecten waar YfC bij betrokken is: de mobiele ontmoetingsplek (jongerenbus) van Jong Dordt (Samen Dordt) en het kinder- en tienerwerk van Staartlicht, de pioniersplek op de Staart (Missie Dordt).

Net als voorgaande edities is er in Dordrecht weer een rondje over het eiland uitgezet (een rondje Dordt) van zo’n 37 kilometer. Je bepaalt zelf hoeveel rondjes je aandurft en hoe lang je erover doet… afsnijden mag ook. Nieuw dit jaar is dat er meerdere categorieën zijn om je voor in te schrijven. Je hoeft niet te fietsen als je daar niet van houdt, skeeleren of wandelen kan ook. En ben je helemaal niet sportief aangelegd, dan kun je je inschrijven als vrijwilliger of fondswerver.

>> Lees meerga naar website Jong Dordt

Image description

Vacature coördinator De Rusplek

Kom jij ons team versterken?De sollicitatietermijn sluit 20 mei en op 23 mei vinden de sollicitatiegesprekken plaats. Heb je getwijfeld over je sollicitatie, dan kan het dus nog net. Het gaat om een betaalde functie van 4 tot 8 uur per week.>> Lees meer

Image description
ga naar website De Rustplek

Image description

Het voorjaar is duidelijk begonnen….

Drukke tijden bij de HulplijnDe zon en de regen hebben ervoor gezorgd dat we overspoeld worden met tuinvragen, het onkruid dat ineens kniehoog staat waardoor de tegels niet meer te zien zijn.En ja dan willen we natuurlijk heel graag voor iedereen de juiste hulp vinden maar dat valt niet mee want dan is er soms een gebrek aan vrijwilligers die dit soort vragen op kunnen pakken. Mensen met groene vingers worden dan ook van harte uitgenodigd om zich te melden bij HipHelpt, Dordtse Helden of Present om als vrijwilliger een keer in de tuin van een hulpbehoevende stadsgenoot aan de slag te gaan.

Tegelijkertijd zit je dan soms te dromen; hoe mooi zou het zijn als buren onderling elkaar hier een handje mee zouden helpen. Het onkruid in de tuin van je “ouder wordende/minder vitale” buur even meepakken als je in je eigen tuin bezig bent, zodat er voorkomen kan worden dat het onkruid kniehoog komt te staan.

Binnen de buurtgerichte beweging die we vanuit Samen Dordt aan het inzetten zijn, is dit ook een van de speerpunten: omzien naar elkaar in de buurt. Vanuit de Hulplijn zijn we hier ook bij betrokken.
Image description
ga naar website Hulplijn Dordt


Image description

Actie zomertas

Stichting Present heeft deze zomer weer de Actie Zomertas. Graag brengen we deze onder de aandacht. Van harte aanbevolen.

Wat is actie zomertas?

Leden van kerken in Dordrecht stellen (al dan niet in groepjes), een persoonlijke zomertas op maat samen voor gezinnen in Dordrecht die het niet breed hebben en voor wie de zomer niet zo’n leuke periode is. Om hen heen gaan mensen met vakantie en graag zou zo’n gezin zelf ook wel eens wat extra’s doen, maar dat valt niet mee als je samen met je 2 kinderen van € 70,- in de week moet rondkomen. Met een persoonlijk pakket op maat wordt de zomer voor deze gezinnen net een beetje zonniger.Is de zomertas-actie dit jaar iets jou? Van harte welkom om mee te doen! Op onze website via de link hier onderaan, valt te lezen hoe het werkt en gebeurt de aanmelding. Je kan jezelf rechtstreeks op onze site aanmelden. Dat kan bijvoorbeeld een kring zijn, een gezin, iemand individueel of een groepje mensen uit de kerk die verbonden zijn aan elkaar. Je kan je hier aanmelden: Actie Zomertas - Dordrecht - Papendrecht (stichtingpresent.nl)

Image description

Samen Dordt financieel steunenSamen Dordt zet zich in voor kwetsbare stadsgenoten. Met jouw donatie help je ons om het diaconale werk in de stad mogelijk te maken.


Graag nodigen we je uit om ook financieel bij te dragen aan onze gezamenlijke missie. Meegeven is heel eenvoudig. Hieronder noemen we de mogelijkheden. Wil je bijdragen aan een specifiek project? Vermeld dit dan in de omschrijving.

Wij geloven in duurzaam herstel van relaties
en een hoopvolle toekomst voor iedere Dordtenaar

1. Geef een machtiging voor automatische incasso op onze donatiepagina
2. Klik hier en betaal makkelijk en snel via iDEAL (Mollie Payments)
3. Maak je gift over naar IBAN NL16RABO0362598959 t.n.v. Samen Dordt


ga naar onze donatie pagina
Image description

Colofon


Algemeen
E-mail: [email protected]
Telefoon: 078-2001078

IBAN
NL 16 RABO 0362 5989 59
Stichting Samen Dordt

Klik hier om je uit te schrijven.
Sender.net