͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Image description

Hey, {$firstname}

December, een maand van pakjes en soms ook ietsje teveel eten.

Het was de voorbije weken een stevige periode bij ID&A en voor studenten is deze nog niet over... juryweek, blokken, feesten, examens, ontstressen... Een kaarsje branden kan soms helpen. We houden je op de hoogte van ID&A, ID&A-alumni-info, van realisaties die de wijde wereld worden ingestuurd en belangrijke events! 

In deze update:

 • KEER e KEER were - de foto's
 • Dronevlucht doorheen campus Lucas Faydherbe
 • Van organisch afval naar interieurtoepassingen
 • [W]interieur komt er aan - stay tuned
 • Lerarencampus zoekt hulp bij make-over
 • Onze docenten in de kijker
 • Wedstrijden

U had er bij moeten zijn.KEER e KEER were - de foto'sDonderdag 24 november 2022 was het ‘full house’ bij ID&A. Onze ‘KEER e KEER were’ (terugkomavond) was een overweldigend succes.

Tijdens deze avond, waarbij oud-studenten elkaar terugzagen en hun eerste straffe verhalen uit de grote wereld vertelden, kreeg iedereen 10 straffe tips om de grote wereld na ID&A te verkennen. Een ID&A inspiratieboekje kregen ze er bovenop.
Pas laat in de avond trokken we DJ Patrick Reuvis van achter zijn draaitafels. Tot volgend jaar!Snuif wat KEER e KEER were sfeer op
Image description

Dronevlucht doorheen campus Lucas FaydherbeAltijd al benieuwd geweest hoe onze campus er van binnen uitziet? of ben je gewoon nostalgisch? Tijdens onze zoektocht naar de perfecte weergave van het DNA van ID&A vloog er ook een drone doorheen campus Lucas Faydherbe.

Volg de vlucht mee door ateliers, het werkhuis en langs de tuin… Maar bovenal zie hoe onze studenten werken.Vlieg mee met de drone
Image description

Van organisch afval naar interieurtoepassingenBinnen het vak Onderzoek & Innovatie ontwikkelen studenten Interieurvormgeving in Open Hoger Onderwijs (OHO) via verschillende hands-on onderzoekstechnieken nieuwe materialen voor de interieursector op basis van organische reststromen.

In een compact biofablab worden koffiegruis, beenderen, vongole schelpen, aardappelschillen, mandarinezesten... vermalen, geperst en gedroogd.

Vanuit het onderzoek van de reststroom ontstaan verschillende nieuwe materialen waarbij wordt onderzocht hoe deze kunnen ingezet worden in het interieur...

Benieuwd hoe deze materialen kunnen ingezet worden? Lees het vervolg in deze blogpost.

[W]interieur komt er aan - Stay tunedZij die het kennen, weten dat ze het niet moeten missen. Zij die het (nog) niet kennen, weten niet wat ze missen.

[W]interieur is de lezingenreeks van ID&A waarin we toonaangevende sprekers uitnodigen in het ruime vakgebied architectuur, interieur en design.

De lezingen willen onze blik op de wereld verruimen zodat we ons beter kunnen ontwikkelen als vormgever.Weldra maken we de agenda bekend.

Lerarencampus
zoekt hulp bij make-overLerarenopleiding Mechelen-Antwerpen wil hun gangen op campus Kruidtuin verfraaien en is op zoek naar iemand die hun daarbij kan helpen en hun beperkt budget hierin kan respecteren.

Concreet hebben ze hulp nodig bij het uittekenen van een plan voor K- en T-gebouw. Uitvoering zullen ze zelf doen. Interesse of meer info nodig? Neem contact op met Lies Dalemans (Unitmanager Lerarenopleidingen)Volg onze docentenVolg jij al onze eigen docenten op onze socialemediakanalen?

Op Instagram, Facebook en LinkedIn - plaatsen we immers elke week een 'docent in de kijker'. Welke les geven ze, wat doen ze daarnaast en waar halen ze hun energie uit. Of zoals een bekend man ooit zei: Wat drijft ze?Wedstrijden

Ontwerpwedstrijden die interessant zijn voor studenten en alumni van de unit Interieur, Design & Architectuur.Sea Design Contest 2023

Deadline 28 februari 2023

Ontwerpvoorstellen in de nautical sector, of ook wel: projecten die betrekking hebben op thema “zee”.
Meer infoA' Design Award and Competition

Deadline 28 februari 2023

Internationaal platform voor erkenning van ontwerpen en producten.

Meer infoRoGuiltlessPlastic Prize

Deadline 23 januari 2023

De wedstrijdorganisator zoekt naar innovatieve re-waste projecten, en peilt naar ideeën rond hergebruik van kunststoffen.

Meer infoC-IDEA Design Award

Deadline 20 december 2022

Voor alle ontwerpers en ontwerpstudenten. Verschillende categorieën, waaronder Furniture Design, Brand Design, enz... , voor op de markt producten. Betalend (maar gratis voor studenten).

Meer info

Wil je jouw wedstrijd, event of vacature mee in onze maandelijkse alumninieuwsbrief? En is dit gelinkt aan ID&A, (interieur)architectuur of design? Contacteer ons via [email protected]Fijne feesten, we tellen samen af, en... hou het veilig. 

  Copyright © 2022 ID&A Mechelen
  Zandpoortvest 16, 2800 Mechelen, www.ideamechelen.be

  Instagram
  Facebook
  LinkedIn
  Klik hier om je uit te schrijven.