͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
Ovaj e-mail se ne prikazuje ispravno? Otvorite ga u svom pregledniku.
Image description

Broj 150

Rujan 2022

Your Europe Advice dio je skupa alata za informiranje i savjete za građane i tvrtke o njihovim pravima u EU-u. Nudi praktične i korisne savjete o pitanjima kao što su život, studiranje, rad, kupovina, putovanja – ili, za tvrtke, kako poslovati unutar EU. 

Pročitajte više na sljedećoj poveznici.

INVENTO Capital i partneri EIT Urban mobility, WESPA, EEN, HAMAG-BICRO i ostali partneri pozivaju vas na cjelodnevno događanje INVENTOMeetUPSudjelovati mogu svi zainteresirani za ovu temu i koji žele podržati startupove, pronaći novog partnera i povezati se sa stipendistima inovacijskog ekosustava.

Pročitajte više na sljedećoj poveznici.

Europska poduzetnička mreža organizira hibridne B2B poslovne razgovore pod nazivom RIGA FOOD 2022, koji će se održati 7.-9. rujna 2022. godine, u Rigi, Latvija, namijenjene proizvođačima, pružateljima usluga i dobavljačima novih proizvoda i inovativne tehnologije u prehrambenoj industriji. Pročitajte više na sljedećoj poveznici.Pozivaju se svi zainteresirani za primjenu blockchain tehnologije u poljoprivredno-prehrambenom sektoru na radionicu koja će se održati 13. rujna 2022. godine organizaciji tvrtke TERA Tehnopolis d.o.o. u Osijeku u hibridnom formatu. 

Pročitajte više na sljedećoj poveznici.

Prijavite se na događanje Smart Mobility Valencia i B2B sastanke poduzetnika iz cijelog svijeta koje će se održati 14. rujna 2022. godine u Valenciji, Španjolska. Već je prijavljeno 49 sudionika iz 8 zemalja. Sastanke će biti moguće održati uživo i online.

Pročitajte više na sljedećoj poveznici.

Image description

Najavljena radionica koja će se održati 14. rujna 2022. godine, a na koju su pozvani svi proizvođači hrane koji se žele upoznati s razvijenim alatom putem kojega će moći prikupiti informacije cjelokupnog lanca nabave te ih na jednostavan način prikazati krajnjem kupcu. Pročitajte više na sljedećoj poveznici.

Sudjelujte na online radionici Challenge Labs 2022 u organizaciji TERA Tehnopolis d.o.o., EIT Food HUB Hrvatska. Ista se održava u okviru inicijative EIT Food s ciljem osmišljavanja inovativnih rješenja i usluga koje će svoju primjenu naći u poljoprivredno - prehrambenom sektoru. Pročitajte više na sljedećoj poveznici.

U suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom (EEN), Obrtno-poduzetnička komora Slovenije ponovno organizira međunarodni matchmaking event Connect2Slovenia. Događanje će se organizirati u sklopu 54. međunarodnog sajma gospodarstva i obrtništva u Celju, 15. rujna 2022. godine.

Pročitajte više na sljedećoj poveznici.

STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak, poziva vas na Info dan “Financijski instrumenti HBOR-a iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO)” koji će se održati 15. rujna 2022. s početkom u 11:00 sati u prostorima STEP RI. Pročitajte više na sljedećoj poveznici.

Image description

S ciljem predstavljanja nove usluge OpenDesk, EU-Maths-IN i EEN udružili su snage kako bi organizirali matchmaking event kako bi olakšali povezivanje tvrtki i industrijske matematike. Ovaj 4-dnevni događaj virtualnog povezivanja održat će se od 20. do 23. rujna 2022. godine.

Pročitajte više na sljedećoj poveznici.

Događaj Enterprise Europe Network pod okriljem najveće tehnološke konferencije u Slovačkoj pod nazivom SlovakiaTech 2022 omogućit će slovačkim poduzetnicima i njihovim partnerima iz inozemstva prostor za zajedničke sastanke.

Pročitajte više na sljedećoj poveznici.

PCentar za internacionalizaciju poslovanja HGK i EEN Hrvatska u suradnji s odvjetnicom Tanjom Cukon organizira webinar o poslovanju u Austriji– upućivanju radnika i prekograničnom pružanju usluga, koji će se održati u četvrtak, 29. rujna 2022. s početkom u 10 sati na platformi MS Teams. Pročitajte više na sljedećoj poveznici.

Akceleracijski Bootcamp je trodnevni program provjere i unapređenja vaše poduzetničke ideje kroz cikluse edukacija i mentoriranja, kako bi bila korak bliže spremnosti za izlazak na tržište. Najbolji timovi će dobiti mogućnost sudjelovanja u RCK HUB-u. Pročitajte više na sljedećoj poveznici.

Pozivaju se svi zainteresirani na međunarodnu izložbu inovacija, prototipova i poslovnih planova BUDI UZOR®/INOVA 2022. koja se održava u Mall-u Osijek, Ulica Sv. Leopolda B. Mandića 50 a, od 12. do 14. listopada 2022. godine, pod motom „TJEDAN INOVACIJA“. Pročitajte više na sljedećoj poveznici.

TRAŽITE POSLOVNOG PARTNERA?

Ako tražite poslovnog partnera, pogledajte nekoliko izdvojenih ponuda u ovom broju na našoj internet stranici u rubrici POSLOVNE PRILIKE

Za više informacija o ponudi/potražnji poslovne suradnje javite se na [email protected]

Nizozemski proizvođač opreme i instrumenata za istraživanje tla traži partnere za proširenje svojih proizvodnih kapaciteta vanjskim poduzećem, zajedničkim ulaganjem ili (djelomičnom) preuzimanjem

Tvrtka iz Nizozemske je programer, proizvođač i dobavljač opreme i instrumenata za istraživanje tla na kopnu i moru, pretežno temeljene na tehnologiji Cone Penetration Testing (CPT). Tvrtka je znatno narasla tijekom posljednjih nekoliko godina i sada traži prilike za partnerstvo kako bi proširila svoje proizvodne kapacitete, bilo kroz outsourcing, zajedničko ulaganje ili (djelomično) preuzimanje.

Ukrajinski proizvođač zanatskih drvenih proizvoda, dizajniranog posuđa i kućnih dekoracija traži partnere i distributere u Europskoj uniji

Ukrajinski proizvođač izrađuje niz visokokvalitetnih dizajniranih drvenih kuhinjskih proizvoda, ukrasa za dom za veleprodaju. Tvrtka traži partnere i distributere koji posebno surađuju s trgovinama za dizajn interijera u Europskoj uniji i ugovorima o proizvodnji drvenih proizvoda po mjeri.

VIŠE

Za više informacija o ponudi/potražnji tehnološke suradnje javite se na [email protected]

Slovenski visokotehnološki razvijač inovativne tehnologije za sanaciju tla traži partnere i spreman je pridružiti se konzorciju za prijavu na buduće natječaje programa Horizon Europe

Slovensko visokotehnološko poduzeće razvilo je inovativno rješenje za sanaciju tla, u kojem se toksični zagađivači poput olova i arsena uklanjaju iz onečišćenog tla s učinkovitošću do 95 %. Tehnologija omogućuje tlo za sigurnu proizvodnju hrane i može se koristiti u različitim sektorima/okruženjima. Za daljnji razvoj i nadogradnju tehnologije, tvrtka traži tvrtke, istraživačke institucije i druge industrijske partnere za podnošenje projektnih prijedloga za buduće natječaje programa Horizon Europe.

Rumunjska tvrtka, programer mobilnih aplikacija, traži partnere koji mogu pružiti algoritam strojnog učenja za prepoznavanje govora i povratne informacije o izgovoru temeljem komercijalnog ugovora s tehničkom pomoći ili ugovora o suradnji u istraživanju i razvoju.

Rumunjska tvrtka razvija prilagođene izvorne mobilne aplikacije za obrazovni sektor, usmjerene na izvrsno korisničko iskustvo i ispunjavanje specifičnih zahtjeva klijenata. Kako bi dovršila jedan od svojih projekata, tvrtka traži međunarodnog partnera s ekspertizom u razvoju algoritama strojnog učenja za prepoznavanje govora. Suradnja će se temeljiti na komercijalnim ugovorima s tehničkom pomoći ili ugovorima o suradnji u istraživanju i razvoju.

VIŠE
Facebook
LinkedIn
Twitter
Image description

Hrvatska gospodarska komora

Europska poduzetnička mreža Hrvatske

Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, HR

e-mail: [email protected]

This project has been funded with support from the European Commission. The information and views set out in this newsletter are those of the author(s) and do not necessarily reflect the official opinion of EISMEA, the European Commission or other European Institutions. EISMEA does not guarantee the accuracy of the data included in this newsletter. Neither EISMEA, nor the Commission or any person acting on their behalf may be held responsible for the use which may be made of the information contained therein.

Ako se želite odjaviti s ove liste, kliknite ovdje.