͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
Is this email not displaying correctly? View it in your browser.
Image description

През август: съзерцание на природата, творческо изразяване чрез цветни форми и звуци и игрива осъзнатост на това, което сме и това, което можем да бъдем. 

Дървета с вековна история

Този бюлетин започва с пауза и съзерцание. Фотографът от Сан Франциско Бет Муун пътува 14 години из цял свят, за да се срещне с най-старите дървета и да улови присъствието им в тези кадри. Цялата колекция е събрана в книгата  "Ancient Trees: Portraits Of Time”.

 

Image description

Картини, превърнати в мелодия

Unspoken symphony е платформа, която превръща рисунки в мелодия. Вдъхновена е от малко момиченце на име Райли, която не може да комуникира вербално заради рядко заболяване. Софтуерът "чете" линиите и цветовете в рисунките и създава музика, чиито звуци пресъздават емоциите на листа.

Image description

The Conscious Leadership Group или съвети за по-голяма осъзнатост

The Conscious Leadership Group консултира различни по големина компании как да създават среда на повече осъзнатост в екипите си, за да менажират конфликти и да се справят по-добре с различни предизвикателни ситуации. Ресурсите на сайта им обаче са приложими във всички сфери от живота. Например, водена медитация за това как съзнателно да изберем ежедневието ни да се усеща като игра и почивка. Или пък това видео (6 мин), което онагледява всеки един конфликт: как да изберем любопитството пред това да бъдем прави и в кои основни нужди и емоции се коренят автоматичните ни реакции. gif-c2-egj5p6-curiosity-vs-being-r-2022-08-11-121842

How to Change Your Mind като документален мини сериал в Нетфликс

Световноизвестният журналист и писател Майкъл Полан издава бестселъра "How to Change Your Mind" през 2018та. Както той самият се изразява - навлиза в света на психеделиците на стари години заради категоризирането им заедно с всички останали наркотици и пълното отричане на евентуалната им медицинска употреба от мейнстрийм науката в продължение на десетилетия. Задълбоченото му проучване в книгата със сигурност буди диалог и съвпада с по-голямото вече световно движение за узаконяване на някои субстанции като лекарства. Ако все още не сте стигнали до книгата (наскоро я преведоха и на български), препоръчваме едноименния сериал в Нетфликс. В четири епизода фокусът е върху 4 различни психеделика: LSD, псилоцибин, MDMA и мескалин и ефектите им върху пациенти с депресия, суицидни поведения, посттравматичен стрес, алкохолизъм, зависимости, рак и др. 

gif-c2-egj5p6-how-to-change-your-m-2022-08-11-123737

Според скорошно изследване в Nature Based Reports, публикувано от MIT Technology Review някои VR преживявания могат да се сравнят с психеделични. Артистът и молекулярен физик Дейвид Гловатски измисля виртуалното преживяване Isness-D с идеята да пресъздаде усещането за трансцеденция, което изпитва по време на инцидент в планината. На прага на смъртта Гловатски описва как вижда себе си като светлина, която не изчезва, а просо започва да се разлива в околната среда. Както и в ситуациите на изменено съзнание под въздействието на психеделик, така и VR преживяването Isness-D имат за цел главно да разширят его възприятието ни за това кои сме ние всъщност. Това "разчупване" на моделите на съзнанието има положителен ефект при различни физически и психически проблеми, а и като цяло би могло да ни помогне да развием усещането си за емпатия и свързаност с околния свят. 

Какво ново в metta

Освен всичко, което предлагаме, вратите на metta са отворени и за екипни срещи и мини тиймбилдинги. Форматът и ритъмът зависят изцяло от вашите нужди, цели и желания, като нашият екип ви помага в избора на подходящи дейности и организацията им.

Например: 


ЦЕЛОДНЕВЕН ТИЙМБИЛДИНГ

време на провеждане: от сутрин до вечергрупа до 10-12 човека

>> Програмата би могла да включва:

- групови практики и преживявания

- индивидуални часове за масаж/флотация/лицев масаж и пр.

- обяд, кафе и чай

- беседа/лекция/кръг на избрана от вас тема

- вечеря с прожекция на филм

✍️

БРЕЙНСТОРМИНГ СРЕЩА

бихте могли да запазите солната стая или общото пространство, спрямо броя хора, за ваша екипна среща, изнесена извън обичайния ви офис.

>> Примерна програма:

- кафе, чай

- 2 часа брейнсторминг сесия в солната стая

- лек обяд//възможно е да запазите остатъка от следобеда за вашия екип 

- за индивидуални часове за масаж/флотация/рейки и др. услуги//

🙏

ГРИЖА ЗА ЕКИПА

пакетно предложение от Х на брой солни стаи, флотации, масажи, медитации или каквито услуги изберете, които могат да бъдат ползвани индивидуално от хората в екипа ви в избран от тях ден и час.


>>>> За повече информация, идеи или конкретни запитвания, пишете ни на [email protected]
Image description
Image description

Избрано от metta бога

История за десетдневен експеримент, (не)медитация и животът като афоризъм - из дневника на Елена Сергова. Спомних си един огромен надпис в музея Гугенхайм във Венеция – “Nothing changes if nothing changes” (Нищо не се променя, ако нищо не се промени) и реших, че е време да променя нещо. Предизвиках се да опитам да успокоя съзнанието с ежедневна медитация или сетивна депривация в продължение на десет дни – ритуал, с който да тествам дали е възможно да не мисля за нищо повече от 10 минути и да наблюдавам евентуалните промени в себе си.

към блога
Image description

До следващия път,

екипът

mettaspace.bgВъпроси? Идеи? Коментари? Пишете ни на [email protected]

Facebook
Twitter
Instagram
If you want to unsubscribe, click here.
Sender.net