‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Ovaj e-mail se ne prikazuje ispravno? Otvorite ga u svom pregledniku.
Image description

Broj 148

Srpanj 2022

Najavljujemo otvaranje 2. poziva na natječaj programa Eurostars 3 - 13. srpnja 2022. godine! Pune prijave podnose se centralno i izravno EUREKA Tajništvu (Bruxelles) na engleskom jeziku, a rok za podnošenje prijave je 15. rujna 2022. do 14:00:00 sati (CET). Pročitajte više na sljedećoj poveznici.BIOCentar u suradnji s HAMAG-BICRO-om i Europskom poduzetničkom mrežom najavljuje trodnevni besplatni seminar na temu tranzicije na održivo i kružno (bio)gospodarstvo u razdoblju od 04. – 06.07.2022. od 17:00 sati do 20:00 sati.

Pročitajte više na sljedećoj poveznici.Europski centar za digitalne inovacije EDIH Adria temelji se na dvjema ključnim tehnologijama za kojima postoji potreba u RH, a to su umjetna inteligencija i računarstvo visokih performansi. U projektu EDIH Adria će se te tehnologije fokusirati na sektore zdravlja i kvalitete života , prijevoza i mobilnosti te energije i održivog razvoja. Pročitajte više na sljedećoj poveznici.

EEN Hrvatska, kao suorganizator vas poziva na 5. izdanje Virtual Qatar Matchmaking & Exhibition u organizaciji Katarske razvojne banke i EEN-a od 5.-6. srpnja 2022. godine. Od svog početka, ovi virtualni eventi Katarske razvojne banke privukli su više od 3000 sudionika s više od 2900 održanih B2B sastanaka iz 50+ zemalja širom svijeta.

Pročitajte više na sljedećoj poveznici.Odobren je novi je ICENT-ov projekt u okviru programa Digitalna Europa. Projektom će se oformiti glavno, neprofitno, digitalno inovacijsko središte u regiji NUTS2 “Kontinentalna Hrvatska”, s prepoznatljivim doprinosom na nacionalnoj i europskoj razni, koje snažno podupire tvrtke, posebno mala i srednja poduzeća, te javni državni sektor u njihovoj digitalnoj transformaciji. 

Pročitajte više na sljedećoj poveznici.

Image description

Imate li iskustva u prehrambenoj industriji? Jeste li doktor znanosti, znanstvenik, profesionalac, ambiciozni student ili stručnjak s poslovnim iskustvom i inovativnim idejama?

Ako je vaš odgovor na neko od pitanja "da", prijavite se na međunarodnu radionicu Challenge Labs i osmislite hranu budućnosti s nama! Pročitajte više na sljedećoj poveznici.Dana 14. lipnja 2022. godine, održano je Predstavljanje Europske poduzetničke mreže (eng. Enterprise Europe Network – EEN) u organizaciji EUROPE DIRECT Rijeka i STEP RI d.o.o. kao partnera u Europskoj poduzetničkoj mreži Hrvatske. Pročitajte više na sljedećoj poveznici.

CONNECTO 2022

HGK u suradnji s INTERA Technology Park Mostar te EEN-om organizira B2B događaja pod nazivom CONNECTO koji se već nekoliko godina tradicionalno organizira krajem 7. mjeseca. Ove godine, Connecto 2022 se održava u Mostaru od 26. do 28. srpnja i u pitanju je hibridni (onsite + online) tip događaja u kombinaciji poslovne konferencije i B2B sesija. Pročitajte više na sljedećoj poveznici.

Početna konferencija projekta pod nazivom ''Supporting Agri-food communities and networks in SEE through developing services on digital food quality and traceability using blockchain", financiranog iz projekta SmartAgriHubs programa Obzor 2020, održana je u hibridnom formatu 8.6.2022. godine. Pročitajte više na sljedećoj poveznici.

Cilj je projekta osmisliti i provesti program diplomskog studija usmjerenog na razvoj nacionalnog standarda znanja, vještina i kompetencija pružatelja palijativne skrbi te podizanje svijesti o važnosti iste među studentima i općom javnosti radi poboljšanja kvalitete skrbi. Pročitajte više na sljedećoj poveznici.

TRAŽITE POSLOVNOG PARTNERA?

Ako tražite poslovnog partnera, pogledajte nekoliko izdvojenih ponuda u ovom broju na našoj internet stranici u rubrici POSLOVNE PRILIKE

Za više informacija o ponudi/potražnji poslovne suradnje javite se na [email protected]

Nizozemski proizvođač električnih transportnih vozila traži potencijalne partnere za suradnju ili outsorsing.

Nizozemska tvrtka je proizvođač električnih transportnih vozila za ljude i robu na svim vrstama terena. Vozila obično imaju maksimalnu brzinu do 60 km/h i domet do 80 kilometara. Tvrtka traži partnere za outsorsing, ali je također zainteresirana za pronalaženje partnera za ulazak u zajedničku suradnju ili čak preuzimanje.

Nizozemski proizvođač opreme i instrumenata za istraživanje tla traži partnere za proširenje svojih proizvodnih kapaciteta vanjskim poduzećem, zajedničkim ulaganjem ili (djelomičnom) preuzimanjem.

Tvrtka iz Nizozemske je programer, proizvođač i dobavljač opreme i instrumenata za istraživanje tla na kopnu i moru, pretežno temeljene na tehnologiji Cone Penetration Testing (CPT). Tvrtka je znatno narasla tijekom posljednjih nekoliko godina i sada traži prilike za partnerstvo kako bi proširila svoje proizvodne kapacitete, bilo kroz outsourcing, zajedničko ulaganje ili (djelomično) preuzimanje.

VIŠE

Za više informacija o ponudi/potražnji tehnološke suradnje javite se na [email protected]

Španjolska poljoprivredna tvrtka traži nove tehnike za poljoprivredne, ekološke, vlastite proizvode kroz tehničku suradnju ili financijski sporazum.

Ova poljoprivredna tvrtka nalazi se u Valenciji (Španjolskoj). Ima više od deset godina iskustva u sektoru poljoprivrede. Uzgajaju svježe i sezonsko voće i povrće temeljeno na modernoj, naprednoj i održivoj poljoprivredi. Jedna od prednosti koje nudi projekt je jačanje odnosa poljoprivrednik-potrošač, tako da se nabava proizvoda vrši izravno. U potrazi su za novim tehnikama uzgoja usjeva za proširenje kroz tehničku suradnju ili financijski sporazum.

Nizozemska vladina agencija i dio konzorcija pokrenuli su tržišne konzultacije za rješenje za brzo otkrivanje i identifikaciju droga u zatvorima.

Nizozemska vladina agencija i dio konzorcija od 4 vladine agencije koje kontroliraju sve zatvore u Nizozemskoj, Grčkoj, Belgiji i Španjolskoj, traže dobavljače inovativnih rješenja za otkrivanje droga. Kako bi pronašli pravu tehnologiju, zajedno s međunarodnim konzorcijem pokrenuli su tržišne konzultacije. Nakon konzultacija provest će se postupak nabave za odabir tvrtki koje će potpisati komercijalni ugovor. Predviđena je testna faza.

VIŠE
Facebook
LinkedIn
Twitter
Image description

Hrvatska gospodarska komora

Europska poduzetnička mreža Hrvatske

Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb, HR

e-mail: [email protected]

This project has been funded with support from the European Commission. The information and views set out in this newsletter are those of the author(s) and do not necessarily reflect the official opinion of EISMEA, the European Commission or other European Institutions. EISMEA does not guarantee the accuracy of the data included in this newsletter. Neither EISMEA, nor the Commission or any person acting on their behalf may be held responsible for the use which may be made of the information contained therein.

Ako se želite odjaviti s ove liste, kliknite ovdje.