‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Image description

Beste {$firstname},

Naar aanleiding van de bijeenkomst van afgelopen woensdag 1 december sturen wij u via deze nieuwsbrief nog wat interessante informatie toe. Ook wanneer u de bijeenkomst heeft gemist raden wij u aan deze nieuwsbrief te lezen.

In gesprek over het Akkoord

Graag gaan we in gesprek met verenigingen en organisaties om te praten over de mogelijkheden vanuit Akkoord van Albrandswaard. Wat kan het akkoord voor u betekenen en andersom? Bent op zoek naar samenwerkingen? Heeft u een accommodatie die u breder in wilt zetten? Of heeft u een andere vraag? In een online gesprek verkennen we graag de mogelijkheden. U kunt via onderstaande button een online gesprek plannen.

Plan een gesprek

Rookvrije vereniging

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. We willen in Albrandswaard graag het goede voorbeeld geven aan kinderen. De sportaccommodaties van Albrandswaard kunnen daar een belangrijke rol in spelen door volledig rookvrij te worden. Korfbalvereniging RWA is sinds 1 januari 2019 een rookvrije sportvereniging, als eerste in Albrandswaard. We willen graag dat de andere sportverenigingen volgen. Om dit te motiveren willen wij vanuit de gemeente en het akkoord sportverenigingen die rookvrij worden belonen met een gratis bidonvuller voor aan de gevel. Daarnaast willen we vanuit de kopgroep de verenigingen helpen bij het inrichten van een rookvrije vereniging/accommodatie.

Meld je aan

Regeling meedoen voor financiële ondersteuning. 

Met een minimum inkomen is het soms moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. En dan is het helemaal lastig om bijvoorbeeld de contributie van een vereniging te voldoen. Via de regeling Meedoen is een tegemoetkoming mogelijk voor volwassenen en kinderen. De volgende kosten worden vergoed: lid worden van een club, deelname aan sociale en culturele activiteiten, cursussen, zwemmen, plaatselijke seizoens-activiteiten, muziekles, instrumenten, sportbenodigdheden, recreatieve uitjes, aanschaf van een computer, fiets of kleding, voor verjaardagsfeestjes en schoolkosten. Het is raadzaam om de regeling meedoen te vermelden op uw website. Via onderstaande button treft u meer informatie over de regeling meedoen. Heeft u vragen over de regeling meedoen? Neem gerust even contact met ons op.

Meer informatie

Samenwerkingsovereenkomst Jogg

Op 1 november is Gemeente Albrandswaard Akkoord gegaan met de werkwijze van Stichting JOGG waarbij de belangrijkste doelstelling is dat kinderen en jongeren in Albrandswaard opgroeien in een gezonde leefomgeving. Deze samenwerkingsovereenkomst met Stichting JOGG is aangegaan voor de periode van 1 november 2021 tot en met 30 september 2024. Ellis Koster en Marjolein Bolhuis , adviseurs van de JOGG-aanpak vanuit JOGG Nederland hebben uitgelegd wat JOGG voor Gemeente Albrandswaard betekent in de praktijk en wat clubs, verenigingen en stichtingen er aan kunnen bijdragen om samen gezond toegankelijker te maken.

Lees meer

Kom bij de kopgroep

De kopgroep van het Akkoord van Albrandswaard is op zoek naar versterking. Als lid van de kopgroep help je o.a. mee aan het oplossen van vragen die vanuit organisaties worden gesteld en draag je bij aan mooier Albrandswaard. Dit kan al in slechts enkele uurtjes per maand.  

Image description

Contact

Heeft u een vraag over het akkoord? Of bent u benieuwd wat het akkoord voor uw organisatie kan betekenen? 
Wij komen graag met u in gesprek. Via onderstaande button komt u op de contactpagina van onze website

Neem contact met ons op
If you want to unsubscribe, click here.