‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Kan du inte se bilderna? Klicka här.
Image description

December 2021

Image description

Evas julhälsning

Nu har ytterligare ett år passerat och det är dags att varva ner inför lite julledighet. Min höst har återigen inneburit ett antal dagar med undervisning för två kyh-utbildningar för Byggproduktionsledare i Göteborg. Det är ju detta jag brinner för, att få dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter av fuktproblem i byggbranschen, även om mina dagar inte riktigt räckt till för allt annat. Har även hjälpt föreningen GodaHus att ta fram underlag till en kompetenshöjande utbildning för Drift- och Fastighetstekniker som kommer starta till våren 2022. För mer information se längre ned i mailet.

I slutet av november var jag i Lund för att själv lära mig lite ”nytt om fukt” och få koll på var vi befinner oss inom forskning mm. Det var fantastiskt trevligt att återigen få träffa fuktkollegor från hela landet fysiskt. I Lund genomfördes även årsmötet för Föreningen för Fuktsakkunniga i Sverige. Jag är oerhört glad över att bli omvald som ordförande för ytterligare ett år. Föreningen driver frågor som rör fuktsäkerhet i byggprocessen och försöker samla hela branschen, konsulter, entreprenörer, byggherrar och akademi, i arbetet med fuktfrågor och utveckling av ByggaF, i dialog med Fuktcentrum i Lund.

Vi har under året utökat vår region med anställningar i Jönköping och Karlshamn, i syfte att utöka vårt affärsområde. Så nu satsar vi för fullt inför 2022 och jag önskar er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!Med vänlig hälsning

Eva Gustafsson
VD, Conservator

Image description

Rapport från Byggföretagen. I denna rapport har det undersökts huruvida modern tät betong kombinerad med porös avjämning kan snabba på byggprocessen och möjliggöra tidigare mattläggning utan att skapa fuktproblem. Den lyfter även frågan vad detta innebär för uppkomst och fördelning av emissioner under mattorna, trots att vi lagt mattor på underlag med godkända fuktnivåer.

Läs mer...
Image description

Praktiska vägledningar för säkrare uttorkningstider hos betongbjälklag

För att kunna bedöma hur fuktigt det blir maximalt under golvbeläggningen kan det idag göras en beräkning av omfördelningen av kvarvarande fukt. Nu har en reviderad vägledning tagits fram för detta beräkningsarbete för att få ett mer träffsäkert resultat. Ni hittar hela rapporten hos SBUF via länken nedan:

Läs mer...
Image description

Regntäthet hos prefabricerade betongsandwichväggar

En studie har utförts för att öka kunskapen om regntätheten hos olika vanliga typer av betongsandwichväggar och dess tätningsprodukter. Studien lyfter fram svagheter och styrkor för dom olika tätningssystemen och ger ett underlag för att arbeta fram förbättringsåtgärder. Ni hittar hela rapporten hos SBUF via länken nedan:

Läs mer...
Image description

Årets julgåva

Vi på Conservator brukar varje år välja att donera pengar till en välgörenhetsorganisation istället för att skicka ut julkort och klappar till våra kunder.I år är det Suicide Zero som fått en donation för deras mycket viktiga arbete. De har sedan 2013 arbetat för att radikalt minska självmorden i Sverige.

Image description

God jul och Gott nytt år!

Vi på Conservator vill önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!Öppettider under julghelgen

Vi kommer att ha kontoret stängt 24 december - 2 januari samt röda dagar.

Övriga dagar är ni välkomna att kontakta oss som vanligt!

Kontakta oss
Image description

Godahus utbildning för drift- och fastighetstekniker

Vi vill tipsa om ett stort paket utbildningar från Godahus. En satsning för kompetensutveckling för drift- och fastighetstekniker. Anmälan görs senast 12 januari 2022. Läs mer via länken nedan:

Läs mer...
Facebook icon
Twitter icon
Instagram icon
Facebook icon

Copyright © 2021 Conservator

Image description

Conservator AB | Tel. 0480-888 50 | [email protected] | www.conservator.se

KALMAR | JÖNKÖPING | KARLSHAMN

Om du vill säga upp prenumerationen klicka här.