Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Mantelzorgcoach GeCos
HULPMIDDEL IN DE KIJKER
STEUNBEUGEL VOOR AUTO

In en uit de auto stappen. Veel mensen ondervinden hier problemen mee. Extra moeilijk wordt het vaak voor mensen met rugklachten, een beperking of na een operatie. 

In sommige auto's staat de autozetels ook heel erg laag of juist heel hoog. En dan is het vaak moeilijk om voldoende steun te vinden om op een veilige manier in of uit de auto te stappen. 

Hierdoor kunnen verplaatsingen met de auto uitgesteld of vermeden worden en wordt de wereld van de betrokkene wel heel erg klein.Maar er bestaat een handige en goedkope oplossing die je al een heel eind op weg kan helpen, namelijk de Handybar@.

Het is een stevig en compacte steun die het in en uitstappen vergemakkelijkt. 

Door het extra steunpunt wordt het eenvoudiger om je op een veilige manier af te drukken zodat je makkelijker kan gaan zitten in de auto of terug kan rechtkomen. Plaats daarvoor de Handybar@ in de rechthoekige beugel van de sluiting van je autodeur en druk deze naar beneden. 

Image description

In het filmpje hieronder kan je zien hoe deze extra steun heel eenvoudig kan gebruikt worden bij het begeleiden van personen in of uit de auto. Maar ook voor jezelf kan het een handig hulpmiddel zijn. Bijkomend voordeel van deze Handybar@ is dat je met het ijzeren gedeelte in geval van nood de ruit kunt inslaan. De inkeping dient dan weer om bij een ongeval je riem door te snijden. 

De Handybar@ past in de rechthoekige beugel van de meeste auto's.

Er zijn ook andere gelijksoortige steunen op de markt zoals bv. de transferhulp Metro Car, ...Je kan deze transferhulpen aankopen bij de verschillende mutualiteiten, bij bepaalde apothekers, via het internet, ...

Bij bepaalde mutualiteiten krijg je als lid een extra korting op de aankoopprijs.De Handybar@ kan je op dit moment erg goedkoop aankopen via de GOED thuiszorgwinkel voor slechts 29,94 euro. (CM leden betalen slechts 19,46 euro)

Er bestaan nog veel meer hulpmiddelen die de transfer in en uit de auto kunnen vergemakkelijken. 

Denk daarbij aan draaibare kussens, glijdschijven, beenheffers, trekbeugels, transferplanken, .... Maar daarover vertel ik je meer in een van mijn volgende artikels.

Kan je daar niet op wachten en wil je graag meer informatie over één van deze hulpmiddelen. Of wil je advies over hoe je iemand het beste in en uit de auto kunt helpen. Neem dan gerust contact met mij op. 

Stuur hiervoor een mailtje naar [email protected] of bel 0478 / 55 83 94 en ik help je dan graag verder. Veel liefs,

VeerleWil je ook andere hulpmiddelen leren kennen die ik reeds besproken heb, neem dan een kijkje op www.mantelzorgcoachgecos.beWil je verder op te hoogte gehouden worden, schrijf je dan zeker in voor de gratis nieuwsbrief. Je ontvangt dan de volgende artikels rechtstreeks in je mailbox. 

Inschrijven nieuwsbrief
Mantelzorgcoach GeCos | 

Advies aan mantelzorgers - Ergotherapie aan huis

Valpreventie - Hulpmiddelenadvies - Woningaanpassing

Smisstraat 28

B-3730 Alt-Hoeselt

0478 55 83 94

Volg mij ook op :
Facebookicon
Klik hier om je uit te schrijven.
Sender.net