Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Mantelzorgcoach GeCos
Nieuwsbrief 2021-04
HIJ RAAKT ZO MOEILIJK UIT HET BAD

'Hij raakt zo moeilijk in en uit het bad'  Dat begint echt een probleem te worden. Ook stappen met de rollator in de woning is niet gemakkelijk want hij kan niet overal door. En bij de trapjes moet ik hem altijd gaan helpen.'Dit zijn vaak voorkomende problemen indien de persoon - die zorg nodig heeft - moeite krijgt bij het bewegen en/of stappen. Deze problemen kunnen ineens optreden maar het kan ook zijn dat de bewegelijkheid geleidelijk afneemt. En dan vraag je je misschien af :'Kunnen we hier nog wel blijven wonen als dit nog gaat verslechteren? Het huis waar we al die jaren hebben gewoond en waar we zoveel dingen samen hebben beleefd.''Of misschien kan het huis wel verbouwd worden. Maar dat is zo'n groot werk en op onze leeftijd, is dat wel de moeite waard?''Ach, we zullen nog wel even zo doordoen. Het lukt nog wel; Het is wel zwaar soms, al dat trekken en tillen maar zolang het gaat, doen we we door.'


MAAR ZO HOEFT HET HELEMAAL NIET TE GAAN.Besef dat er heel veel mogelijkheden op de markt zijn om je te helpen en te ondersteunen. En dit zowel voor de persoon die zorg nodig heeft maar ook voor jouw als mantelzorger. 

En dit hoeft niet altijd iets groots of duur te zijn.Zo zijn er, voor bijna elke situatie, meerdere hulpmiddelen en systemen op de markt die er voor kunnen zorgen dat de zorgvrager minder hulp nodig heeft of zelfs bepaalde taken terug zelfstandig kan uitvoeren. 

En er zijn ook toestellen die speciaal ontwikkeld zijn om jou - als mantelzorger - te ontlasten zodat je niet meer zo zwaar moet heffen of trekken met gevaar voor je eigen rug.Maar ook structurele aanpassingen aan de woning (bijvoorbeeld bredere deuren) zijn in bepaalde gevallen zeker te overwegen. Ze kunnen er namelijk voor zorgen dat je toch in je eigen woning kunt blijven wonen, ook als de zorggraad nog zou toenemen. 

DURF ADVIES TE VRAGENDurf dus advies te vragen aan iemand die je kan informeren over de verschillende mogelijkheden op de markt en die je kan wijzen op de voor en/of nadelen van een bepaalde keuze. 

Op die manier kan je die oplossing kiezen die voor jullie het meest gewenst is en heb je nadien geen spijt van een dure aankoop of investering die niet of nauwelijks gebruik wordt. IK KAN JE HELPENAls ergotherapeut help ik je graag met het vinden van mogelijke oplossingen voor jouw probleem.

Ik vertrek daarbij steeds vanuit jouw eigen unieke situatie, wat jullie zelf belangrijk vinden en wat je terug wilt bereiken. Op die manier ontvang je een advies op maat voor jouw specifieke situatie die je in staat zal stellen om de best mogelijk keuze te maken.Stel bijvoorbeeld de situatie met het moeilijk in en uit het bad stappen. Voor één persoon kan het zijn dat hij volledig zelfstandig wilt kunnen handelen zonder enige hulp van anderen, Voor een tweede persoon voelt het misschien veiliger als de mantelzorger of professionele begeleider in de buurt is om te ondersteunen. Dit kan resulteren in een andere oplossing voor een gelijkaardig probleem dat zich stelde. Blijkt een woningaanpassing in jullie situatie toch de beste oplossing (bijvoorbeeld het bad vervangen  door douche) dan kan ik je daarbij ook adviseren zodat er bij het ontwerp rekening gehouden wordt met enkele specifieke vereisten die voor jullie situatie belangrijk zijn. (plaatsingshoogte opklapbare douchestoel, positie beugels, ...)Indien gewenst kan ik je ook bijkomend begeleiden bij de administratieve en technische opvolging van de werken.  Ik zorg er dan voor dat de uiteindelijke uitvoering overeenkomst met de vooraf bespreken wensen. En jij houdt tijd over om je te richten op die dingen die belangrijk zijn voor jou.

Heb je dus een concrete vraag of ondervind je een probleem ergens in je woning en had je graag geweten welke verschillende oplossingen mogelijk zijn? Of heb je een andere vraag met betrekking tot je rol als mantelzorger; 


Neem dan gerust contact met mij op voor een gratis verkennend gesprek..We kijken dan samen naar welk probleem je momenteel ervaart en hoe ik jou daarbij kan helpen. Stuur een mailtje naar [email protected] of bel mij zodat we samen het beste moment voor een gesprek kunnen inplannen.Veel liefs,

VeerleWil je meer informatie neem dan zeker een kijkje op www.mantelzorgcoachgecos.beWil je verder op te hoogte gehouden worden, schrijf je dan zeker in voor de gratis nieuwsbrief. Dan ontvang je de artikels die ik schrijf rechtstreeks in je mailbox. Klik hiervoor gewoon op de knop hieronder.

Inschrijven nieuwsbrief
Mantelzorgcoach GeCos | 

Advies aan mantelzorgers - Ergotherapie aan huis

Valpreventie - Hulpmiddelenadvies - Woningaanpassing

Smisstraat 28

B-3730 Alt-Hoeselt

0478 55 83 94

Volg mij ook op :
Facebookicon
Klik hier om je uit te schrijven.
Sender.net