Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Mantelzorgcoach GeCos
HULPMIDDEL IN DE KIJKER
MANTELZORGBOEK

Als vaste mantelzorger weet jij - als geen ander - welke hulp en ondersteuning nodig is bij de verzorging van je partner, je vriend, je kind, ... Je kent ook de vaste routines en weet wat de zorgvrager (dit is de persoon die zorg nodig heeft) leuk vindt en wat niet. Ook als hij of zij dit zelf niet meer kan zeggen of uitdrukken.Toch kunnen er momenten voorkomen dat je de zorg die je geeft (tijdelijk ) moet overdragen aan iemand anders. Dit kan vooraf ingepland worden maar evengoed kan het onverwacht gebeuren.Op zo een moment is het belangrijk dat je vervanger op de hoogte is van de belangrijkste afspraken aangaande de zorg. Maar ook kennis van de vaste routines, eventuele voorkeuren, enz. kunnen er voor zorgen dat de vervanging aangenaam verloopt. Zowel voor de zorgvrager als voor de persoon die tijdelijk de zorg overneemt.Om die reden werd dit MANTELZORGBOEK samengesteld. Het geeft een beeld over de zaken die jij als mantelzorger doet en regelt. Je vindt in het boek een hele reeks vragen over de zorgvrager en de specifieke zorgsituatie. Maar ook enkele vragen over jou als vaste mantelzorger en eventueel andere huisgenoten.Wanneer je alle vragen hebt ingevuld in het MANTELZORGBOEK, dan heeft de vervangende verzorger normaal gezien voldoende informatie om de zorg tijdelijk over te nemen.

Image description

Voordelen van het MANTELZORGBOEK

  • Met een ingevuld en vooraf besproken mantelzorgboek kan je erop vertrouwen dat de zorg, tijdens jouw afwezigheid, kan voorgezet worden op een zo goed mogelijke en vertrouwde manier. Dit biedt een hele geruststelling, zowel voor jouw als mantelzorger maar zeker ook voor de persoon die zorg nodig heeft.
  • Ook is het een handig naslagwerk als je zelf op zoek bent naar belangrijke telefoonnummers of contactgegevens.
  • En tot slot biedt het je ook een unieke kans om de zorgsituatie bespreekbaar te maken naar andere personen toe. Hierdoor wordt het misschien wel mogelijk om bepaalde taken uit handen te geven en zo te komen tot een beter evenwicht voor jouw als mantelzorger.Inhoud MANTELZORGBOEKHet MANTELZORGBOEK is opgebouwd uit een hele reeks hoofdstukken, heel veel ja-nee vragen en waar nodig enkele bijvragen.

Dit is niet uit nieuwsgierigheid, maar wel omdat dit je de mogelijkheid biedt om de zorgsituatie zo volledig mogelijk in kaart te brengen.

Je moet er namelijk van uitgaan dan je zelf niet aanwezig zult zijn om eventuele vragen te beantwoorden op het moment dat de zorg door je vervanger overgenomen wordt. 

  • Is de zorgvraag eerder beperkt of is de zorgvrager nog volledig in staat om de nodige informatie te verstrekken, dan is het niet nodig om alle hoofdstukken in detail uit te werken. Het kan dan volstaan om de belangrijkste telefoonnummers te verzamelen en enkele specifieke afspraken te noteren. Zie de vragen in dat geval dan ook eerder als een leidraad om de diverse aspecten van de zorg toch vooraf eens te overlopen en bespreek de belangrijkste thema’s daarna met de persoon die de zorg (in geval van nood) zal overnemen.
  • Is de zorgsituatie eerder complex te noemen, is de zorgvrager niet meer in staat om alle nodige informatie te verstrekken of is er sprake van onvoldoende ziekte-inzicht dan kan het wenselijk zijn om zoveel mogelijk uitleg te geven bij de verschillende hoofdstukken (indien van toepassing). Vervolgens bespreek je de inhoud met je mogelijke vervanger(s) zodat de zorg op een zo goed mogelijke en vertrouwde manier kan voorgezet worden bij jouw afwezigheid. Het mantelzorgboek is in dat geval een handig naslagwerk voor de vervanger waarbij per zorgtaak de nodig informatie kan teruggevonden worden.
  • Vergeet ook niet om wijzigingen aan te brengen of informatie toe te voegen indien de zorgsituatie zou veranderen. Indien je het document digitaal hebt ingevuld is het voldoende om de inhoud van het betreffende hoofdstuk aan te passen en enkel dit deel opnieuw af te drukken.

Hoe kan je het MANTELZORGBOEK ontvangen? Ga naar de website www.mantelzorgcoachgecos.be en klik door naar de pagina met gratis info en lees meer over het gratis MANTELZORGBOEK.

Vul je gegevens in, in het aanvraagformulier en daarna wordt je onmiddellijk doorverwezen naar de pagina waar je het mantelzorgboek kunt downloaden. Sla het document vervolgens op, op jouw eigen computer en begin onmiddellijk met het aanmaken van jouw eigen persoonlijke MANTELZORGBOEK. Werk je toch liever met pen en papier, dat is geen probleem. Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Bestel het MANTELZORGBOEK in boekvorm voor 22,00 euro (excl. verzendingkosten).

Na betaling ontvang je het boek eenvoudig en invulbaar op papier in je eigen brievenbus.


Had je nog een vraag of suggestie ivm dit GRATIS digitale MANTELZORGBOEK dan mag je mij altijd contacteren. Ik hoor het graag.Heb je een concrete vraag aangaande je rol als mantelzorger, of loop je ergens tegenaan. 

Neem dan ook zeker contact met mij op.Stuur hiervoor een mailtje naar [email protected] en dan kijk ik samen met jou hoe ik je het best kan verder helpen. 

Met vriendelijke groeten,

Veerle

Wil je graag andere hulpmiddelen leren kennen, neem dan zeker een kijkje op mijn website www.mantelzorgcoachgecos.be


Wens je mijn artikels (Nieuwsbrief, hulpmiddel in de kijker, ..) rechtstreeks in je mailbox te ontvangen schrijf je dan in via onderstaande knop.

Inschrijven nieuwsbrief
Mantelzorgcoach GeCos | 
Advies aan mantelzorgers - Ergotherapie aan huis 
Valpreventie - Hulpmiddelenadvies - Woningaanpassing

Smisstraat 28

B-3730 Alt-Hoeselt

0478 55 83 94

[email protected]

Volg mij ook op :
Facebookicon
Klik hier om je uit te schrijven.
Sender.net