Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Mantelzorgcoach GeCos
HULPMIDDEL IN DE KIJKER
MANTELZORG-PAS

Als mantelzorger bied je hulp en/of ondersteuning aan een naaste met een ziekte of een beperking en je helpt deze persoon met die dingen die hij of zij (tijdelijk) niet zelf kan. Maar wat als jij - als mantelzorger - iets aan de hand krijgt?Stel dat je - geheel onverwacht - betrokken raakt bij een ongeval. In zo'n geval zou het meteen duidelijk moeten zijn dat jij voor iemand zorgt. En ook dat de persoon voor wie je zorgt hulp nodig heeft. Met de MANTELZORG-PAS weten hulpverleners snel dat je voor iemand zorgt. En ook dat de zorg dient overgenomen te worden. 

Door de namen en telefoonnummers op de MANTELZORG-PAS kan de vervangende zorg snel ingeschakeld worden. Weten dat er - in geval van nood - goed zal gezorgd worden voor de persoon die hulp nodig heeft, dat is een hele geruststelling. Zowel voor jou als mantelzorger maar zeker ook voor de zorgvrager zelf. 

Image description

Waar kan ik zo een MANTELZORG-PAS aanvragen?De MANTELZORG-PAS is nog niet standaard ingeburgerd maar je kan hem wel eenvoudig zelf maken. Alles wat je hiervoor dient te doen is een bezoekje brengen aan mijn website www.mantelzorgcoachgecos.be of klinken op deze link. Dan kom je rechtstreeks uit op de juiste pagina.Klik vervolgens op de link "Maak je eigen mantelzorgpas" . Je krijgt dan nog extra informatie over de MANTELZORG-PAS. En in  bijlage 1 vind je de pas zelf met bijhorend een eenvoudig stappenplan. Druk deze pagina af en ga aan de slag. In geen tijd zal het je lukken om een eigen persoonlijke MANTELZORG-PAS aan te maken.Wat kost deze MANTELZORG-PAS?


Je moet hier helemaal niets voor betalen.  Ik bied deze service volledig GRATIS aan.

  • Omdat ik als geen ander besef hoe belangrijk voortzetting van de zorg kan zijn.
  • Omdat het jou - als mantelzorger - de mogelijkheid geeft om iets geruster op pad te gaan.
  • Omdat dit een hele geruststelling zal betekenen voor de persoon die hulp nodig heeft. 

En daar kan geen geld van de wereld tegen op.

Wie kan ik als vervanger op de MANTELZROG-PAS noteren?


De persoon die de ‘vervangende zorg’ komt verlenen, kan een familielid zijn, een buur of vriend, een andere mantelzorger, een vrijwilliger of een professional. 

Dat kies je volledig zelf.

Bespreek dit wel altijd vooraf met de persoon of personen in kwestie en vraag hun toestemming. Zo weten ze dat hun contactgegevens op de MANTELZORG-PAS vermeld staan en dat zij in geval van nood gebeld kunnen worden om de zorg (tijdelijk) over te nemen
.
Zorg er daarom ook voor dat deze personen beschikken over een huissleutel of weten hoe ze de woning kunnen betreden in geval van nood.Waar bewaar ik de MANTELZORG-PAS?


De MANTZELZORG-PAS kan je best in je portemonnee bij je dragen, liefst in de buurt van je paspoort.
Op die manier kunnen hulpverleners de MANTELZORG-PAS gemakkelijk terugvinden. En vervolgens snel contact opnemen met de persoon die de zorg (tijdelijk) kan overnemen.Hierdoor blijft de continuïteit van de zorg gegarandeerd.

Had je nog een vraag of suggestie ivm deze GRATIS MANTELZORG-PAS dan mag je mij altijd contacteren. Ik hoor het graag.Ben je op zoek naar hulp of advies bij een ander aspect van je rol als mantelzorger. Stuur in beide gevallen gewoon een mailtje naar [email protected] en dan kijk ik samen met jou hoe ik je het best kan verder helpen. 

Met vriendelijke groeten,

Veerle

Wil je graag andere hulpmiddelen leren kennen, neem dan zeker een kijkje op mijn website.www.mantelzorgcoachgecos.be


Wens je mijn artikels (Nieuwsbrief, hulpmiddel in de kijker, ..) rechtstreeks in je mailbox te ontvangen schrijf je dan in via onderstaande knop.

Inschrijven nieuwsbrief
Mantelzorgcoach GeCos | 
Ergotherapie aan huis en woningaanpassing

Smisstraat 28

B-3730 Alt-Hoeselt

0478 55 83 94

[email protected]

Volg mij ook op :
Facebookicon
Klik hier om je uit te schrijven.
Sender.net