Is deze e-mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in je browser.
Mantelzorgcoach GeCos
HULPMIDDEL IN DE KIJKER
Douchestoelen vrijstaand

Wordt het douchemoment een beetje lastig omdat je partner moeite heeft met lang en/of zonder steun rechtstaan. Gaat bukken moeilijker of is er sprake van evenwichtsproblemen dan zorgt een douchestoel voor een eenvoudige en vaak goedkope oplossing.Een vrijstaande douchestoel is een stoel die je los in de douche kunt plaatsen waardoor het douchemoment een stuk eenvoudiger en vooral veiliger kan verlopen. Het frame is meestal vervaardigd uit aluminium om het gewicht van de stoel zelf, zo laag mogelijk te houden. 

De poten van de stoel zijn in hoogte verstelbaar zodat de ideale hoogte voor de persoon in kwestie kan ingesteld worden. De stoelen zijn altijd voorzien van antislip voetjes voor extra veiligheid.

Bij sommige stoelen kan je kiezen uit een standaard verstelbare hoogte of een lage versie.De zitting is bijna altijd vervaardigd uit kunststof al dan niet geperforeerd om het water eenvoudig te laten wegstromen. In sommige gevallen is er omwille van extra comfort standaard een zachte zitting voorzien. In andere gevallen is het soms mogelijk om een zachte zitting als afzonderlijk kussen bij te bestellen. 

Bij bepaalde stoelen is er ook een uitsparing voorzienvooraan in de zitting.Om het rechtstaan te vergemakkelijken is de zitting bij sommige van de stoelen licht naar voor gekanteld. Of je kan kiezen voor een stoel met handopeningen in de zitting voor extra stabiliteit.

Is meer hulp bij het rechtskomen nodig dan kan je altijd opteren voor een stoel met verhoogde armleuningenBij de meeste modellen kan er ook gekozen worden voor een rugleuning voor extra ondersteuning.

Image description
Image description
Image description
Image description

Is de persoon die de stoel gaat gebruiken vrij zwaar, kijk dan ook zeker naar de maximale belasting die de stoel kan dragen.


Indien de beweeglijkheid een probleem is of als je als mantelzorger hulp geeft bij het douchen dan biedt een douchestoel met een draaiende ronde zitting extra mogelijkheden.

Image description
Image description

Wil je meer ruimte overhouden in de douche dan kan een driehoekig model ruimtebesparend werken omdat je deze in een hoek kunt plaatsen. Hierdoor blijft er meer been- of staruimte over.

Image description
Image descriptionWens je de stoel gemakkelijk op te bergen of mee te nemen op verplaatsing kies dan zeker een opvouwbaar of demonteerbaar model. Hiervan zijn verschillende modellen verkrijgbaar op de markt. Al dan niet met rugleuning.

Image description
Image description
Image description
Image description

Je kan douchestoelen aankopen via de hulpmiddelenwinkels van je mutualiteit, bij orthopedische winkels, bij bepaalde apothekers, via het internet, ... 

Bij bepaalde mutualiteiten krijg je als lid een extra korting op de aankoopprijs. 


Huren van douchestoelen is omwille van hygiënische redenen niet mogelijk.

Aankoopprijs vanaf +/- 50 euro(Alternatieven zoals opklapbare douchestoeltjes bevestigd tegen de wand, wandbeugels als extra ondersteuning bij het rechtkomen, doucherolstoelen, .. zijn niet opgenomen in dit artikel.)

Wil je hulp of advies bij het uitkiezen van de meest ideale douchestoel die het best in jouw situatie past of had je graag advies over een ander hulpmiddel. Neem dan vrijblijvend contact met mij op via de telefoon of stuur een mailtje naar [email protected] en dan kijk ik samen met jou hoe ik je het best kan verder helpen. Met vriendelijke groeten,VeerleWil je graag andere hulpmiddelen leren kennen, neem dan zeker een kijkje op mijn website.

www.mantelzorgcoachgecos.be.Wens je mijn artikels (Nieuwsbrief, hulpmiddel in de kijker, ..) rechtstreeks in je mailbox te ontvangen schrijf je dan in via onderstaande knop. 

Inschrijven Nieuwsbrief
Mantelzorgcoach GeCos | 
Ergotherapie aan huis en woningaanpassing

Smisstraat 28

B-3730 Alt-Hoeselt

0478 55 83 94

[email protected]

Volg mij ook op :
Facebookicon
Klik hier om je uit te schrijven.
Sender.net